tisdag 15 november 2011

Det blir ALLTID som man tänkt sig!

Förra veckan gick jag på föreläsning med den mentala tränaren Olof Röhlander. Det blev en kväll med många skratt och igenkänningsfaktorn var hög. Han pratade mycket om hur påverkade vi blir av våra egna tankar som oftast är en produkt av gamla erfarenheter, tankemönster och rädslor.

Även om det känns svårt att tänka i nya banor så går det att förändra ditt sätt att tänka. Vi kan välja hur vi påverkas av olika situationer. Det går inte snabbt, men faktiskt så är det så att vi får mer av det vi fokuserar på. Går tankarna oftast till allt vi inte klarar eller vågar så fortsätter vi att inte klara av eller våga olika saker. Väljer vi att istället fokusera på motsatsen, att vi faktiskt klarar mer än vi tror, att vi vågar ta klivet ut i det okända så vågar vi lite till och lite till.

Vi springer oftast så fort i livet och glömmer kanske att njuta av det vi faktiskt har. Vi sätter mål och vi tänker att vi kommer bli lyckliga bara vi når dit. När vi tänker så och bara ser målet i siktet glömmer vi att njuta av själva resan, resan som är livet. Samtidigt är det lätt att älta gammalt som har varit och flera gånger återkom Olof till orden "framrutan ska vara större än bakrutan". Hur ska man kunna köra en bil bara tittandes ut i bakrutan? Lever vi bara i det förgångna missar vi ju allt det som ligger framför oss.

Olof sammanfattade föreläsningen med följande tre tips:

  1. Tänk målstyrt - det du fokuserar på får du mer av. Vad väljer du då att fokusera på?
  2. Träna mentalt - träning ger färdighet. Ju mer du tränar på att se saker ur ett positivt ljus desto mer får du av allt det goda.
  3. Ha rätt mental inställning - rätt attityd är viktigare än rätt resurser. Med detta menas att har du viljan och passionen så hittar du vägarna till att skaffa dig resurserna.
Jag rekommenderar varmt att lyssna på Olof Röhlander om du får tillfälle. Jag gick därifrån med en enorm energikick och jäklar anamma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar