måndag 14 november 2011

Gravidyoga och mamma-barnyoga våren 2012 i Växjö

Under hösten har en grupp härliga tjejer gått på gravidyoga. Det är fortfarande några klasser kvar av de 10 gånger vi träffas. Den timme som klassen pågår är en stund för vila, andning och asanas (övningar) anpassade utifrån en gravid kvinnas kropp och de förändringar som sker i och med kroppen när magen växer och blir större. Klassen kan anpassas utifrån just dina specifika förutsättningar.

I mitten på januari 2012 startar en ny grupp i gravidyoga. Även denna gång träffas vi vid 10 tillfällen.

Att utföra yoga under graviditeten har blivit allt mer populärt. Det är också ett mycket bra sätt att förbereda sig inför förlossning och föräldraskap. Forskning visar på positiva effekter på kropp, själ och sinne vid utförande av yoga under graviditeten, men också efter själva förlossningen.


Nyhet!!!

I mars startar även nyheten mamma-barnyoga där du har möjlighet att träna yoga tillsammans med din bebis. Asanas (övningarna) är till för dig som mamma, men på din bebis villkor. Detta betyder att du interagerar med ditt barn under hela passet och att du även kan utföra många av övningarna tillsammans med barnet. Det innebär också att du är lyhörd på ditt barns behov och därför när som helst kan pausa i träningen för att trösta, amma eller byta blöjor.

Efter en graviditet är det viktigt att komma igång och träna för att bygga upp kroppen igen.Träningen hjälper kroppen att återhämta sig. Vi tränar med fokus på din kropp och de förändringar som skett i och med graviditeten och förlossningen. Andningen och vilan är viktiga delar inom yogan och att lära sig andas på ett effektivt sätt hjälper dig att bli lugnare och tryggare i föräldrarollen.
Det är viktigt att du varit på efterkontroll och fått ok att träna av din barnmorska.


För mer information och intresseanmälan kontakta mig på nalinaborvander@gmail.com

Du får gärna sprida ordet vidare till gravida och mammor i din omgivning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar