torsdag 10 februari 2011

Tankar från föreläsningen!

I måndags var jag på en intressant föreläsning som handlade om självbild, självförtroende och självkänsla.

Föreläste gjorde en kvinna som heter Mia Börjesson som är socionom och har jobbat med ungdomar i nästan hela sitt yrkesverksamma liv. Föreläsningen handlade främst om ungdomar och deras syn på sig själva, hur viktigt det är att kommunicera på "rätt" sätt med tonåringar och hur olika individer faktiskt är varandra.

Även om inriktningen var tonåringar så finns det ändå mycket tankar att ta med sig från hennes föreläsning.

- Vi "läcker" till(påverkar) andra mer än vi tror. Alla är inte lika mottagliga, men din sinnesstämning, tankar och ord påverkar människor runt omkring. Om du är positiv, glad och energisk smittar det av sig på andra och tvärtom. Omge dig därför med människor som får dig att må bra och som ger energi. Smitta även andra med ditt goda humör.

- Vi bestämmer själva vårt manus i livet. Det är bara du som kan påverka och bestämma hur du vill leva. Vi kan drabbas av olika händelser, men du bestämmer hur de ska påverka dig och vad du ska göra åt det.

- Prestationer börjar i huvudet. Du kan vara hur duktig som helst, men om du inte är mentalt "rätt" inställd till ditt mål så är risken stor att du inte når dit.

- Det spelar ingen roll hur många möjligheter du får om du inte tackar ja. Mod är en stor del i om du lyckas eller inte.

Inget av de här råden är enkla och går att förändra på en gång, men små steg i rätt riktning gör att du växer och blir starkare och modigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar