torsdag 17 februari 2011

Functional Moves!

Det är dags för lite nya träningsutmaningar. I maj bär det iväg till Stockholm för utbildning i Functional Moves®.

Precis som inom många andra områden går det olika trender i träning. En del blir populära under en kort tid för att sedan försvinna lika snabbt, medan andra hänger kvar längre och håller oss i form under en längre period.

En träningsform som det har pratats mycket om under en tid nu är funktionell träning. Funktionell träning bygger på att arbeta i kroppens naturliga rörelsemönster, alltså rörelser som vi använder i vårt dagliga liv. Ett pass i funktionell träning  kombinerar styrke-, balans, och rörlighetsträning.

Functional Moves® hemsida kan man läsa följande:

Functional Moves® är ett registrerat varumärke. Det får endast användas av dem som har utbildat sig inom Functional Moves®. När du väljer Functional Moves® vill vi att du ska veta att du väljer kvalitet - både som träningsdeltagare, instruktör och prenumerant.


Functional Moves® är funktionell gruppträning som ger dig styrka och kondition.



Träningen bygger på enkla och atletiska rörelser.

Functional Moves® passar alla, oavsett träningsstatus och ålder.

Passet är upplagt efter hur kroppen är byggd och fungerar, och målet är att stärka och balansera kroppens alla funktioner. Du tränar styrka, kondition, stabilitet, rörlighet och balans. Efter ett pass känner du dig ordentligt genomtränad. Du får en komplett träning för din kropp – och det kommer att ge dig fantastiska resultat.

Functional Moves® är en svensk produkt, framtagen av leg. sjukgymnasten Magnus Ringberg och idrottsläraren Christina Sivertsson i samarbete med utbildningsorganisationen The Academy.

Denna utmaning ska jag alltså ge mig på i mitten på maj. Längtar redan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar