måndag 10 januari 2011

Knäckebröd!

Hembakat knäckebröd
Har du svårt att komma på vad du ska äta till mellanmål eller vill du helt enkelt bara förnya dig lite så kan jag varmt rekommendera detta knäckebröd. Det är busenkelt att baka och tar inte mer än 5 minuter att röra ihop sedan är det bara att göra något annat under den timme som det ska vara i ugnen.

  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl sesamfrö
  • 1/2 dl linfrö
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2.5 dl kokande vatten
  • flingsalt
Rör ihop alla ingredienser (utom flingsalt) till en geggig smet. Bred ut tunt på ett bakplåtspapper och strö på flingsalt. Gör gärna lite linjer i knäckebrödet med en kniv eller kanten på en slickepott så är det lättare att dela knäckebrödet när det är färdigt.
Grädda i ugnen i ca en timme på 150 grader.

Det går säkert att byta ut någon ingrediens mot något annat för att förnya sig lite, exempelvis pumpakärnor, psylliumfrö eller hackade nötter.

Hoppas det smakar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar