måndag 31 januari 2011

Träning med Kettlebells!

Som jag har längtat efter den här dagen!

Efter förlossning är det viktigt att vänta med tung träning tills kroppen är något sånär återställd. Därför har jag bara tränat lättare saker så som raska promenader, knipövningar, andningsövningar för att hitta bålmuskulaturen igen, gummibandsträning och lite Body Balance.

Nu har kroppen dock återhämtat sig så pass mysket att jag kan börja använda lite tyngre vikter igen. Då tiden inte räcker till för att gå till gymmet så blir det till att träna hemma. Senaste tillskottet till hemmagymmet är Kettlebells.


Kettlebells har funnits i flera hundra år och har sitt ursprung i Ryssland. En KB är gjord av gjutjärn och då handtaget är placerat en bit från redskapets tyngdpunkt blir rörelsemönstret lite annorlunda jämfört med traditionella träningsvikter. Klassiska KBövningar aktiverar flera muskelgrupper samtidigt vilket gör ett träningspass oerhört effektivt.

De KB som visas på bilden har ett överdrag av gummi vilket lämpar sig bra som inomhusredskap.

Har precis kört första KB-passet för underkroppens muskler och det kommer definitivt leda till träningsvärk i morgon. Skönt!

Är du sugen på att börja träna med KB eller vill få mer tips och träningsprogram kan jag rekommendera Linus Johanssons bok Träna med Kettlebells.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar