tisdag 25 maj 2010

Att bena ut roligheterna!

Jag inser att jag tillhör kategorin av människor som gärna testar nya saker och gillar nya utmaningar.....men kanske lite för mycket och lite för ofta.

Jag kommer ofta på nya idéer och tycker att det mesta är kul, men svårigheterna kommer när tiden inte riktigt räcker till och allt som från början var spännande och utmanande istället blir stressande och därmed mindre roligt.

Är det någon som känner igen sig?

Detta kan ju tyckas vara ett lyxproblem, men vad händer när det roliga slår över till ångest och stress och vi plötsligt har hamnat i en situation vi inte trivs i trots att vi från början bara valde till roliga saker och aktiviteter?

Att vara spontan är positivt i många situationer, men inte alltid. Att ta tid att fundera innan vi tackar ja till nya saker och att tänka igenom för- och nackdelar innan vi ger oss in i nya utmaningar är kanske att föredra om du till naturen är av den spontana sorten.

Annars röstar jag för att fortsätta utforska nya saker, men att i så fall välja bort andra saker för att inte pressa tidsschemat för mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar