fredag 27 augusti 2010

Att ta ansvar för sitt eget välmående!

Många av oss vill gärna må lite bättre, bli lite piggare, orka lite mer, men helst utan att vi ska behöva anstränga oss det allra minsta. En del går på den ena kroppsbehandlingen efter den andra. Andra går till läkare eller läser självhjälpsböcker, allt för att få hjälp med åkommor, stress, ångest eller vår otränade kropp.

I mitt arbete som coach, massör och instruktör stöter jag ständigt på människor som vill förändra sina liv, växa som människor, gå ner i vikt och hitta balans i livet, men gärna utan ansträngning De tycker att det är ansträngning nog att bara söka upp sin coach/personliga tränare/sjukgymnast/massör för en timmes behandling/träning/samtal och sedan har de gjort sitt och förväntar sig svallande resultat. Tyvärr fungerar det inte så.
Det är mellan mötena/behandlingarna/samtalen som det stora jobbet måste pågå. Det är då du själv måste ta ansvar för förändringarna. Vilken nivå och hur stora resultat du vill ha kan bara du själv bestämma. Däremot finns din coach, personliga tränare eller vem du nu går till där för att stötta, motivera och peppa dig längs vägen.

Med andra ord: När du bestämt dig för en förändring och hur du vill gå till väga för att nå dit, förbered dig på tufft arbete, men också för känslan av oerhörd tillfredsställelse och stolthet när du når ditt mål.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar