måndag 12 juli 2010

Spiraler!

Det sägs ju att goda (eller onda) ting kommer tre och tre. När något positivt händer så följer det ofta fler positiva händelser eller tvärtom, negativa saker följs av fler negativa händelser. Vad beror detta på?

Min tanke är att när något roligt händer så blir vi positiva, tänker positivt och söker oss omedvetet mot nya positiva saker. Vi väljer troligtvis också att se det positiva snarare än det negativa i de situationer vi befinner oss i. Vi har med andra ord hamnat i en positiv spiral.

Samma sak borde ju då också gälla för den negativa spiralen. Vi upplever att vi drabbas av motgångar som påverkar vår sinnesstämning negativt vilket triggar igång fler negativa tankar. Det blir svårare att se det positiva och vi har hamnat i en negativ spiral.

Tankens kraft har mycket med detta att göra. Välj att se det positiva i det som händer även om situationen inte känns så vid första anblicken. Det blir betydligt lättare och roligare att leva än om vi är bittra och ser oss själva som offer för omständigheterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar